HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Manuscripta voor bibliotheken
15-08-2011
Tijdens Manuscripta, de traditionele opening van het boekenseizoen, is de maandag (5 september) weer afgestemd op de professional in het boekenvak. Tijdens deze dag staan er op het programma ook onderdelen die bedoeld cq interessant zijn voor bibliotheekmedewerkers.
Zo zal er op 5 september aandacht worden besteed aan BoekStart. Voor Manuscripta komt Stephen Abram, blogger (Stephen's Lighthouse), 'bibliotheekgoeroe' en trendwatcher, speciaal over uit Canada om binnen het onderdeel 'Hogere verleidingskunst  in boekhandel en bibliotheek' een lezing te houden over de toekomst van de bibliotheek. 

Daarnaast zijn er nog enkele onderdelen en lezingen die ook voor bibliotheken interessant kunnen zijn, onder andere 'Wie is er nog bang voor het e-book?', waarin aandacht besteed wordt aan de laatste stand van zaken op het gebied van elektronische boeken, en: 'Hoezo malaise in het boekenvak?', met onder anderen Martha Baalbergen, boekverkoper van het jaar, en Bob van Duuren, oprichter en eigenaar van Yindo, een nieuw digitaal platform voor e-books.

Verder: een overzicht van de stand van zaken in boekenland, met de cijfers en wat ze betekenen; Patrick van Hees, schrijver van De geluksprofessor, beziet het boekenvak met de blik van een echte marketeer; Boekhandel De Vries uit Haarlem over hoe hij er in slaagt via Facebook de omzet te vergroten.

Voor meer informatie en het programma, zie de website van Manuscripta.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie