HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Website Amersfoort op de kaart van Archief Eemland vernieuwd
15-08-2011
Onlangs is de geheel vernieuwde website Amersfoort op de kaart van Archief Eemland live gegaan.  www.amersfoortopdekaart.nl is een online stadskaart waarop locaties zijn gekoppeld aan alle cultuurhistorische informatie uit de stad.
De website is in 2009 ontwikkeld door Archief Eemland, en is nu weer vernieuwd en uitgebreid.  De website is uitgebreid met de collecties van archeologie, rijksmonumenten en kunst in de openbare ruimte. De beeldbank van het archief zelf en die van historisch Museum Flehite waren al gekoppeld aan de website.
Verder heeft de website een nieuwe opmaak gekregen, meer 2.0-mogelijkheden en is er een koppeling gelegd met een videoplatform. Hierdoor kunnen audiovisuele collecties gekoppeld worden aan locaties.

Naast de website is Amersfoort op de Kaart nu ook ontsloten via een mobiele website en via Layar. De Layar laat op locatie de hierboven genoemde collecties zien. Amersfoort op de Kaart was al ontworpen voor interactieve multitouchtafel en is nu dus op vier manieren (website, mobiele website, Layar, multitouchtafel) ontsloten.

Het is de bedoeling dat er de komende weken nog verdere uitbreidingen plaatsvinden, zoals een module om wandelingen te genereren, een uitgebreide suggestiemogelijkheid voor bezoekers om punten op de kaart te zetten en de toevoeging van extra kaartmateriaal.

Archief Eemland nodigt collega archief- en erfgoedinstellingen in september uit om de vier producten in Amersfoort te komen bekijken, en om de ontwikkelde applicaties eventueel te (her)gebruiken,  zo laat zij weten op Archief 2.0.

Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie