Website LibrarySchool online
16-08-2011
Sinds kort is de website van de LibrarySchool online: www.libraryschool.nl. Op de site is meer informatie te vinden over dit leertraject voor de bibliothecaris van de toekomst.
Website LibrarySchool online
De LibrarySchool is een hoogwaardige opleiding op academisch niveau en is bedoeld voor professionals in het openbare bibliotheekwerk, die echt werk willen maken van de toekomst van de bibliotheek. Vanuit een actieve, onderzoekende houding werkt de LibrarySchool aan vragen als: Wat is de toekomst van de openbare bibliotheek? Hoe moeten we inspelen op maatschappelijke en technologische veranderingen? Wat betekent innovatie in de praktijk en welke gevolgen heeft dat voor het profiel en de competenties van de bibliothecaris nieuwe stijl?

De LibrarySchool onderscheidt zich daarbij door een nieuwe aanpak waarin leren, werken en innoveren in elkaar overvloeien. Het is daardoor een actieve leergemeenschap, waar studenten, collega’s die met bibliotheekinnovatie bezig zijn en externe experts bij elkaar worden gebracht om de toekomst van openbare bibliotheken te verkennen. Kennisdeling, het verwerven van nieuwe inzichten, leren, reflecteren en praktiseren staan daarbij centraal.

Op woensdagmiddag 28 september gaat de LibrarySchool feestelijk van start in de OBA met ‘LibrarySchool zoekt docenten’. Een bijzondere bijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig en leergierig is. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Inschrijving voor de School is nog mogelijk. Voor meer bijzonderheden zie: www.libraryschool.nl of stuur een mail naar: info@libraryschool.nl