HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Interim-managers willen bibliotheken helpen met 'weerbaar business model'
17-08-2011
De Raad voor Interim Management (RIM), de brancheorganisatie voor interim management-bureaus, wil zijn 25-jarig jubileum vieren door de bibliotheken gratis advies te geven om ze 'door moeilijke tijden heen te helpen', aldus Gemeente.nu.
De RIM heeft dit idee opgevat, omdat men zag dat de bibliotheeksector onder druk staat, zo wordt in het bericht van Gemeente.nu gesteld. De RIM draagt de culturele sector een warm hart toe. Nu de sector het moeilijk heeft neemt de RIM zijn verantwoordelijkheid en wil bijdragen aan oplossingen. Daarom bundelen de leden van de RIM hun netwerken en kennis om een zonnige toekomst te creëren met en voor de bibliotheken, zo valt te lezen op de website van de RIM.

In het bericht wordt bestuurslid Bernhard Drost van de RIM geciteerd, die zegt: 'Ons doel is om aan de hand van twee cases met een professionele consultant een weerbaar business model te maken voor bibliotheken. De cases zijn Den Bosch en Dordrecht. Vanuit deze beide cases kunnen vele bibliotheken in Nederland naar onze verwachting hun voordeel doen met de nieuwe ideeën en toekomstbestendige businessmodellen die gemaakt worden.'

De RIM organiseert op 3 november van 17.00 tot 20.00 uur in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam een bijeenkomst die tot concrete oplossingen voor de problemen moet leiden. 

Tijdens deze bijeenkomst gaat de consultant in een circa drie uur durende sessie aan de slag met mensen van binnen en buiten de sector, zo blijkt uit het bericht op Gemeente.nu. Deelnemers worden gezocht uit het bankwezen, internetondernemers en mensen die verstand hebben van bijvoorbeeld huisvestingsvraagstukken. Door het samenbrengen van deze verschillende expertises ontstaan in korte tijd nieuwe, toekomstbestendige ideeën voor de bibliotheken in Nederland, zo meent RIM. Aan het eind van de dag worden de resultaten gepresenteerd.

In september volgt meer informatie, zo wordt gemeld op de website van de RIM.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie