HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Eindhoven opent bibliotheekpunt in woonzorgcentrum
19-08-2011
Op 1 september opent de Bibliotheek Eindhoven in samenwerking met Vitalis Berckelhof en gemeente Eindhoven haar eerste bibliotheekpunt in woonzorgcentrum Vitalis Berckelhof.
Het bibliotheekpunt richt zich met een collectie van 2500 titels op volwassenen. Bezoekers kunnen er terecht voor romans, tijdschriften, luisterboeken, non-fictie, grootletterboeken en Dvd’s. Ook is het mogelijk om een hapje en drankje te nuttigen in het naastgelegen restaurant. Het bibliotheekpunt is grotendeels gebaseerd op zelfbediening, maar op gezette tijden zijn vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden en bezoekers te helpen. Het bibliotheekpunt in Vitalis Berckelhof is geopend tijdens de openingstijden van Vitalis Berckelhof. Bezoekers kunnen daarmee zeven dagen per week tussen 8.00 uur en 20.00 uur terecht in de bibliotheek.

De opening van het bibliotheekpunt is een gevolg van de nieuw ingeslagen weg van de Bibliotheek Eindhoven, waarbij digitalisering en bijzondere belangen van de doelgroepen, zoals senioren, uitgangspunt zijn. Dit betekent dat op termijn alle wijkvestigingen van de Bibliotheek Eindhoven worden vervangen door bibliotheekpunten in onderwijs- en zorginstellingen. De bibliotheek wil zich op die manier op de toekomst voorbereiden. Vitalis Berckelhof is de eerste alternatieve bibliotheeklocatie en dient als proef. Over tien maanden wordt de proef geëvalueerd. Op basis van de ervaringen met het bibliotheekpunt in Tongelre worden vervolgens ook andere stadsdelen van bibliotheekpunten voorzien.

De Tongelrese jeugd kan voorlopig nog terecht in vestiging Herzenbroeken in ’t Karregat. Voorwaarde voor het sluiten van een wijkvestiging is dat voor zowel volwassenen als jeugd een alternatieve bibliotheeklocatie voorhanden is. Over realisatie van een jeugdbibliotheekpunt wordt nog gesproken. Om deze reden is besloten de bibliotheek in ’t Karregat voor de jeugd voorlopig open te houden. Ook voor volwassenen blijft er overigens een kleine collectie in de vestiging aanwezig.

Op 23 september om 16.00 uur openen wethouder Mary-Ann Schreurs, interim bibliotheekdirecteur Hans Veen en Vitalis bestuurder mevrouw Pink van Veen het bibliotheekpunt in Vitalis Berckelhof officieel voor het publiek. Belangstellenden kunnen dan een kijkje komen nemen.


Zie ook eerdere berichtgeving.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie