HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Elspeet betrekt Kulturhus
24-08-2011
Op 12 september opent de Bibliotheek Elspeet de deuren op een nieuwe locatie: Kulturhus Elspeet.
Afgelopen vrijdag 19 augustus kregen de deelnemers aan het Kulturhus alvast hun sleutel aangereikt door Gerwin van Hove van Omnia Wonen, een jaar en twee maanden nadat de bouw van het Kulturhus en 24 zorgappartementen van start was gegaan. Er waren flink wat sleutels te vergeven, want het Kulturhus wordt betrokken door een groot aantal bewoners: Elspeets Fanfare, Fysiomare, PSZ Klein Duimpje, Icare, ’s Heeren Loo, Behandel- en Adviescentrum Logopedie Veluwe, de Rabobank, de Muziekschool en de vestiging Elspeet van de Bibliotheek Noordwest Veluwe.

De diverse bewoners zullen geleidelijk aan hun intrek nemen in het Kulturhus Elspeet, een proces dat wordt afgesloten met de feestelijke opening op 29 oktober, die gevolgd wordt door een week vol activiteiten.

De Bibliotheek Elspeet is vanwege de verhuizing van 6 t/m 10 september gesloten. Vanaf 12 september kunnen de klanten kennismaken met een ‘geheel vernieuwd bibliotheekconcept met een inspirerende inrichting, een beter assortiment en een aantrekkelijke presentatie’, zo bericht de Bibliotheek Noordwest Veluwe op haar website. Er zijn meer populaire titels in de collectie en bovendien zijn de openingstijden verruimd: de bibliotheek is voortaan vier dagen per week van 09.00 tot 17.00 geopend en op vrijdag bovendien van 18.30 tot 20.30 uur (gedeeltelijk onbemand).

Op zijn weblog schrijft beleidsmedewerker Bas van Houwelingen: ‘Naar de bibliotheek gaan in Elspeet wordt een feest.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie