HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Rijswijkse vestiging De Ottoburg gaat dicht
26-08-2011
De Rijswijkse wijkbibliotheek De Ottoburg sluit per 1 januari 2013, als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen.
Het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk (Zuid-Holland) heeft dit besloten op grond van conclusies van een onafhankelijk onderzoek, zo bericht de gemeente.

In het onderzoek is gekeken naar de spreiding en het bereik van het bibliotheekwerk in Rijswijk. Naast de sluiting wordt wel een bedrag van €30.000 beschikbaar gesteld voor bevordering van de mediawijsheid van kinderen in de basisschoolleeftijd.

De nadelen van de sluiting van wijkbibliotheek De Ottoburg blijven volgens het college beperkt. Uit onderzoek zou blijken dat het bezuinigingsvoorstel geen bedreiging vormt voor het dienstverleningsniveau. De centrale bibliotheek op het Eisenhowerplein is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, biedt alle faciliteiten, heeft een zeer compleet aanbod en kent bovendien ruime openingstijden. Het college is van mening dat voor een stad van 47.000 inwoners één centrale bibliotheek voldoende moet zijn.

Sluiting van de wijkbibliotheek past ook bij het nieuwe integraal accommodatiebeleid van de gemeente. Daarin staat centraal dat het voorzieningenniveau zoveel mogelijk op peil blijft, terwijl de gemeente de kosten in de hand moet houden.

De sluiting van wijkbibliotheek De Ottoburg is voor burgemeester en wethouders een acceptabel voorstel waarbij het niveau van de dienstverlening bewaard blijft. Deze maatregel levert de gemeente jaarlijks een netto bezuiniging van €119.000 op.

De wijkbibbliotheek is momenteel vijf dagen per week geopend, inclusief twee avondopenstellingen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie