HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kinderprotest in Kruiningen
29-08-2011
Leerlingen van twee basisscholen hebben vanmorgen een krachtig geluid laten horen tegen de voorgenomen sluiting van hun bibliotheek.
Leerlingen van basisscholen Voorhoute en De Welle voegden hun stemmen bij de duizend opgehaalde handtekeningen door op het plein voor het gemeentehuis luidkeels te protesteren, zo bericht de PZC. De aanwezige wethouder Hans de Kunder (CDA) legde de kinderen uit dat er sprake was van een besluit van de gemeenteraad dat nodig was wegens de bezuinigingen, maar maakte daar naar verluidt geen indruk mee op de jeugd.

De gemeente Reimerswaal wil de vestigingen in Krabbendijke en Yerseke van BibliOosterschelde handhaven, maar is voornemens die in de overige dorpen vervangen door een Plug-In bibliotheek, zoals die onder meer bij de Bibliotheek Rotterdam in bedrijf is.

Evenals de kinderen in Kruiningen voelen hun ouders daar niets voor: zij zien een Plug-In bibliotheek niet als een alternatief voor een bibliotheek die ook een ontmoetingsfunctie heeft. De Kunder adviseerde de scholen met de dorpsraden, de WMO-raad en de ouderenraad over een oplossing in overleg te treden.
Wethouder De Kunder heeft medio september een overleg gepland met de dorpsraden, de WMO- en seniorenraad en de scholen in de gemeente Reimerswaal. Daarmee komt hij de belofte na om ook de betrokken partijen te informeren over de toekomstplannen voor de bibliotheken van Reimerswaal. De Kunder heeft de optie opengelaten dat er wellicht toch niet wordt gekozen voor plug-in bibliotheken in de kleinere dorpen, maar in plaats daarvan voor een andere oplossing, zoals een kleiner servicepunt.

Zie ook het eerdere bericht.

Bekijk en beluister ook de reportages op de website van Omroep Zeeland.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie