HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
DOK Tanthof sluit morgen definitief
30-08-2011
Het filiaal Tanthof van DOK Delft sluit morgen definitief haar deuren. Tanthof moet sluiten vanwege door de gemeente opgelegde bezuinigingen.
Morgen is voor leden de laatste gelegenheid om bij DOK Tanthof te lenen. De bibliotheek wil er toch een fijne dag van maken, met vanaf 14.00 uur koffie en cake. Na 22.00 uur is er tot middernacht een afsluitende borrel. Klanten kunnen dan tot 24.00 uur materialen lenen, zo laat de bibliotheek weten. Vanaf 1 september kunnen klanten terecht bij de resterende vestigingen DOK Voorhof en DOK centrum. In september en oktober kunnen zij deelnemen aan een rondleiding bij deze vestigingen. Het grootste deel van de collectie van DOK Tanthof verhuist naar DOK Centrum en DOK Voorhof.

Op 21 april jl werd door de Delftse gemeenteraad definitief besloten dat in het kader van bezuinigingen DOK Tanthof zou moeten sluiten. Ondanks de krachtige oproep van veel bewoners van de wijk Tanthof, die aangaven welke waarde de bibliotheek voor hen heeft, werd toen door een meerderheid van de raad geconcludeerd dat het sluiten van Tanthof noodzakelijk is. Dit om een gezonde financiële toekomst van bibliotheek DOK als geheel te waarborgen. De sluiting van DOK Tanthof betekent niet per definitie het ontslag van de medewerkers die werkzaam zijn in deze vestiging. DOK zal in het najaar van 2011 een reorganisatie in alle vestigingen ondergaan, om in voorbereiding van het meerjarenbeleid 2012 - 2015 een gezonde financiële en inhoudelijke richting voor de toekomst te waarborgen.

Voor meer uitleg over de sluiting en de bezuiniging, zie de website van DOK.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie