HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Amerikaans project met verplaatsbare bibliotheek The Uni gefinancierd met crowdfunding
30-08-2011
Onlangs is de financiering rondgekomen van The Uni, een Amerikaans project in het kader waarvan een 'open-air reading room for public space' gerealiseerd wordt. The Uni is gefinancierd met crowdfunding via de site Kickstarter.
Op Kickstarter geven de initiatiefnemers van The Uni aan een bedrag van 20.000 dollars nodig te hebben voor de realisering van het project, een bedrag dat onlangs gehaald is.

The Uni is een verplaatsbare constructie, bedoeld om in de publieke ruimte te plaatsen, waar het functioneert als een bibliotheek. De constructie is opgebouwd uit kubussen, die elk een 'mini-collectie' bevatten, elk beheerd door een eigen 'curator'.

De initiatiefnemers zeggen over The Uni: 'The Uni Project aims to do one thing and do it well: temporarily transform almost any available urban space into a public reading room and venue for learning. We start with the conviction that books and learning should be prominent, accessible, and part of what we expect at street-level in our cities. The purpose of the Uni is to share books, showcase the act of learning, and improve public space. It is intended to be a new resource for the city, providing residents with a place to gather and contribute to their own well-being and advancement, as well as that of their neighborhood and city.'

De collectie van The Uni zal bestaan uit nieuwe en tweedehands boeken verkregen uit donaties en de openluchtbibliotheek zal op vrijwillige basis gerund worden door een team van bibliothecarissen, onderwijzers en anderen die geloven in de kracht van lezen. De boeken zullen niet geleend kunnen worden, maar zijn alleen ter plekke te lezen.

Het is de bedoeling dat The Uni vanaf het najaar van 2011 te vinden is in de parken en op de pleinen en straten van New York.

The Uni is een initiatief van Street Lab, een non-profit organisatie die projecten ontwikkelt voor de publieke ruimte.

Voor meer informatie over de achtergronden van het project, zie hier.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie