LibrarySchool op 29 september van start met openingsbijeenkomst
01-09-2011
Op donderdagmiddag 29 september vanaf 15.00 uur is de feestelijke openingszitting van de LibrarySchool onder het motto: ‘LibrarySchool zoekt docenten’ .
LibrarySchool op 29 september van start met openingsbijeenkomst
De bijeenkomst vindt plaats in de OBA in Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de achtergronden van de School, kan men kennismaken met het leerplan voor 2011/2012 en geïnspireerd raken door de officiële openingsrede van curator Bert Mulder, vermaard spreker in binnen- en buitenland. Verder zijn er verrassende optredens en kan men aan de hand van de HEMA ontwerpwedstrijd ervaren hoe creatief ontwerpen in z’n werk gaat.

De LibrarySchool wordt een netwerk van betrokken en deskundige collega’s die hun vakmanschap, expertise en ervaring in willen zetten. Mensen die nieuwe en frisse inhoud willen geven aan een belangrijk en prachtig vak en die bereid zijn om buiten de gebaande paden op zoek te gaan naar een uitdagende toekomst van de openbare bibliotheek. Daarom zoekt de LibrarySchool ‘docenten’: geïnspireerde collega’s die de studenten van de School met raad en daad terzijde staan, in het leernetwerk en tijdens tweemaandelijkse seminars die de LibrarySchool organiseert in het onderdeel de ‘VrijeRuimte’, zo stelt de LibrarySchool.

De LibrarySchool nodigt dan ook iedereen die actief betrokken wil zijn bij de toekomst van de openbare bibliotheek en het vak van bibliothecaris uit om te komen naar de openingsbijeenkomst op 29 september.

Aanmelding voor deze feestelijke bijeenkomst is op twee manieren mogelijk: als geïnteresseerde gast of als toekomstig ‘docent’. Een inschrijfformulier (en meer achtergrondinformatie) is te vinden op de website van de school: www.libraryschool.nl