HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Stichting Bibliotheek.nl niet gelukkig met nieuwe logo PostNL
06-09-2011
Stichting Bibliotheek.nl is niet gelukkig met het nieuwe logo van PostNL, voorheen TNT Post, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het nieuwe logo van PostNL vertoont grote gelijkenis met het landelijke bibliotheeklogo: beide hebben de vorm van een plectrum en zijn oranje.
Stichting Bibliotheek.nl niet gelukkig met nieuwe logo PostNL
Karlijn van der Lelij, medewerker marketing van Stichting Bibliotheek.nl, sluit tegenover het Algemeen Dagblad een rechtszaak tegen PostNL niet uit.

'Weliswaar zit PostNL in een andere bedrijfscategorie en kunnen we juridisch nu weinig, dat wordt anders als ze het logo zonder naam erin gaan gebruiken. Ook wil PostNL meer aan e-commerce doen, terwijl wij met een site voor alle bibliotheken komen. Dat kan wringen,' zo wordt Van der Lelij in het AD geciteerd.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (3)

Annette Schol
6-9-2011 16:17
Is het probleem niet eerder, dat we allemaal voor iedereen willen zijn, oranje dan de meest geeigende kleur is en een schildje nu mode is?  Zelf dacht ik een tijd geleden, toen het nieuwe Bibliotheeklogo net nieuw was: goh, wat goed, dat het Bibliotheeklogo nu al in de bushalte te zien is, bleek het het logo/schildje  van "ervaarhetOV" te zijn
wander
24-10-2011 15:09
Ooit het logo van Glaxo Smith Klein gezien (gsk.nl)? Bibl.nl heeft het oranje plectrum net zo goed gekopieerd/gestolen.
Pieter Offermans
6-1-2012 19:24
Oranje ovaal is het helemaal tegenwoordig: http://storiesguy.blogspot.com/2012/01/hoe-wordt-een-grafisch-ontwerper.html

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie