HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Groesbeek in actie tegen voorgenomen bezuinigingen
07-09-2011
De Bibliotheek Groesbeek is een handtekeningenactie begonnen, als protest tegen bezuinigingen die de gemeente wil doorvoeren.
De gemeente wil de bibliotheek korten met 100.000 euro per jaar, ofwel een kwart van de subsidie. Op haar website schrijft de bibliotheek: ‘Gemeente Groesbeek moet bezuinigen, dat weten we allemaal. En dat de Openbare Bibliotheek z’n steentje moet bijdragen, dat begrijpen we ook. Maar een bezuiniging van een kwart van de subsidie, ofwel € 100.000.-, zoals de Gemeente van plan is, is te fors. Voor de bibliotheek betekent dit: flink snijden in de aanschaf van nieuwe boeken, tijdschriften en andere media, de bibliotheek zal minder vaak geopend zijn, de contributie zal nog eens verhoogd moeten worden, minder personeel en daardoor minder dienstverlening, geen deelname aan digitale bibliotheekvernieuwing.
Kortom: wat in jaren is opgebouwd en beschouwd wordt als een maatschappelijke voorziening, zal worden afgebroken. De bibliotheek wil actie ondernemen om deze bezuiniging omlaag te brengen. Daarbij is uw hulp hard nodig.’

In de bibliotheek is een actietafel ingericht waar men op een lijst een handtekening kan zetten. De lijst wordt aan de gemeenteraad aangeboden. Ook liggen er op de actietafels kaartjes om te sturen aan fractievoorzitters en gemeenteraadsleden.

Op 29 september organiseert de gemeente een werkbijeenkomst met als thema: de Openbare Bibliotheek Groesbeek in 2015. De bedoeling van deze bijeenkomst is om met de inwoners van Groesbeek, de leden van de bibliotheek en diverse organisaties (onderwijs, zorg en welzijn) een inhoudelijke discussie te voeren over de toekomst van de bibliotheek. De input en de bevindingen van deze avond worden meegenomen in de beleidsontwikkeling ten aanzien van de bibliotheek in Groesbeek. Daarbij zal het ook gaan over de bezuinigingsplannen, die de gemeente in overleg met de leden van de bibliotheek en het maatschappelijk middelveld wil realiseren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie