HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek zoekt boer
07-09-2011
Wie ‘boer’ in zijn naam heeft krijgt 10 procent korting op een lidmaatschap van de Bibliotheek Zwartewaterland.
Op 17 september wordt de zevende editie van Genemusiment gehouden: een dag vol vermaak met muziek, traditionele gerechten, exposities, verhalen in dialect et cetera. Van 10 tot 17 uur zijn er op verschillende locaties in Genemuiden optredens van artiesten en groepen voor en door de hele bevolking. Het thema is dit jaar ‘Boerenleven toen en nu’.

Voor de Bibliotheek Zwartewaterland vormt het evenement de aanleiding voor een ledenwerfactie. Wie het woord ‘boer’ in zijn naam heeft krijgt 10 procent korting op het lidmaatschap. Daarnaast stelt de bibliotheek het boerenleven centraal met streekromans en schrijvers als Henny Thijssing-Boer.

Zwartewaterkrant bericht dat het de schrijversnamen waren die de bibliotheek op het idee van de ledenwerfactie brachten: Carry de Boer, Frits de Boer, Herman Pieter de Boer, Marelle Boersma. Hoeveel Zwartewaterlanders zouden er Boer heten of een naam hebben waar ‘Boer’ in voorkomt?

De korting is er niet alleen voor nieuwe leden, ook voor leden met ‘Boer’ als (of in hun) naam die die overstappen van een standaardabonnement op een topabonnement krijgen 10 procent korting. Om mensen met een boerloze achternaam niet teleur te stellen geeft de bibliotheek in al haar vestingen ook korting aan Zwartewaterlanders die zich op klompen melden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie