HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
SCHUNCK* Heerlen wint alfabetiseringsprijs met Boek1boek en De Boekenhut
08-09-2011
Vandaag werden door Prinses Laurentien de Nationale Alfabetiseringsprijzen 2011 uitgereikt en werd bekend dat SCHUNCK* Bibliotheek Heerlen wint in de categorie maatschappelijke instellingen voor het project Boek1boek en De Boekenhut
Er werden drie vakprijzen uitgereikt, in de categorieën bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke instellingen, waarvan de laatste dus naar SCHUNCK* ging.

Met de digitale portal Boek1boek en De Boekenhut bestellen basisschoolkinderen onder leiding van hun leerkracht boeken bij de plaatselijke bibliotheek. Door het project steeg het percentage kinderen dat een boek leende naar 100 procent. De citoscores voor taal gingen meetbaar omhoog.

De jury is met name gecharmeerd van boek1boek. De jury omschrijft het als 'een slimme, kleine, handige portal waarmee kinderen met één druk op de knop in de klas boeken kunnen bestellen. De digitale aanpak spreekt tot de verbeelding bij de doelgroep. Naast het stimuleren van leesplezier en het meer gaan lezen door de kinderen, blijkt ook dat het taalniveau van de kinderen aantoonbaar verbetert.'

Boek1boek komt in het najaar van 2011 landelijk beschikbaar voor bibliotheken en basisscholen.

De winnaar in de categorie Onderwijsinstellingen was de PR-campagne Doe weer mee! van ROC Mondriaan en in de categorie Bedrijven het project Laaggeletterdheid opsporen in de uitzendbranche van STOOF.

De Nationale Alfabetiseringsprijzen worden jaarlijks tijdens Wereldalfabetiseringsdag uitgereikt aan projecten die zich actief inzetten voor de bevordering van basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen bij laaggeletterden. De winnaar van iedere categorie ontvangt een geldprijs van € 8.500,-.

Zie ook eerdere berichtgeving.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie