HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe leesbevorderingscampagne voor het vmbo
12-09-2011
Op 15 september lanceert Stichting Lezen De Weddenschap, een leesbevorderingscampagne voor het vmbo, die eerder in Vlaanderen aansloeg.
Drie bekende Nederlanders - acteur Sergio Hasselbaink, MTV VJ Nadia Palesa Poeschmann en rapper Yes-R - dagen leerlingen uit om net als zij in een halfjaar tijd drie boeken te lezen. Lukt dat dan maken de scholieren kans op mooie prijzen. Op de website De weddenschap promoten de drie uitdagers hun boeken door middel van enthousiaste en uitdagende filmpjes. Leerlingen die meedoen kunnen via de website laten weten welke boeken zij gaan lezen en wat ze ervan vinden.
De campagne stelt het plezier in lezen centraal. Deelnemers mogen kiezen uit alle Nederlandstalige boeken, fictie en non-fictie. De Weddenschap laat zien dat er een boek is voor iedereen.

Uit onderzoek is gebleken dat lezen onder vmbo-leerlingen een ‘suf imago’ heeft en dat het leesniveau van de leerlingen vaak onvoldoende is. De Weddenschap wil hier verandering in brengen. In Vlaanderen, waar het project sinds 2007 loopt, heeft De Weddenschap het imago van lezen onder de doelgroep ten positieve gekeerd: ieder jaar doen duizenden leerlingen enthousiast aan het project mee en laten via reacties op de website blijken plezier te beleven aan lezen. Ook in Nederland gaan duizenden scholieren meedoen met De Weddenschap. Scholen en bibliotheken hebben massaal materialen besteld.

De Weddenschap loopt van 15 september 2011 tot en met 15 maart 2012. De lancering van het project vindt plaats op 13 en 15 september.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie