HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Laatste jaar subsidie Historie in de bibliotheek
12-09-2011
Dit jaar wordt er voor het laatst subsidie verstrekt voor het project Historie in de bibliotheek.
Het project, bedoeld om mensen bewuster te maken van hun historische omgeving en historische informatie beter toegankelijk te maken, is geïnitieerd door Provincie Zuid-Holland en wordt van 2009 tot 2012 uitgevoerd door ProBiblio.

ProBiblio werkt in het project nauw samen met het Erfgoedhuis Zuid-Holland en de bibliotheken. De visie- en beleidsnotitie Historie in de Bibliotheek 2009-2012 ligt aan het project ten grondslag. De subsidie is in 2012 voor het laatst beschikbaar voor bibliotheken in Zuid-Holland. Nieuwe projecten die in samenwerking met de streekarchieven worden opgezet kunnen worden ingediend voor 1 maart 2012.

Het is ook mogelijk om een project, dat ontwikkeld is in het kader van Historie in de Bibliotheek door een andere bibliotheek in de afgelopen periode, te implementeren in het eigen lokale netwerk. Voorbeelden van projecten zijn hier te bekijken. Informatie is te krijgen bij programmamanager Barbara van den Bos.

Zie ook het artikel over de wiki van Bibliotheek Leidschendam-Voorburg in onze rubriek Nieuws uitgelicht.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Rosa
19-3-2012 08:36
Persoonlijk vind ik het een doel op zich om mensen, jongeren, door te geven dat het historische wat er nog is van belang is, het unieke is niet te kopieeren. De nieuwe functies bedenken die we zien met monumentendag, de aandacht ervoor is van belang om het tegenwicht te bieden aan projectontwikkelaars die geld geven om hun slag te kunnen slaan. Als jongeren later een bestuursfunctie bekleden moeten de woorden -wat doen we met die oude troep- niet gehoord worden.
Zoals we door moeten geven uit milieu-oogpunt goed om te gaan met de aarde, zo ook met historisch belang, het unieke en de betekenis begrijpen van het nu door het verleden te ervaren.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie