HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking OCLC en Ex Libris
19-09-2011
OCLC en Ex Libris gaan samenwerken om WorldCat-content zichtbaar te maken via Ex Libris discovery en delivery solutions.
OCLC en Ex Libris Group hebben een overeenkomst getekend waarmee Ex Libris de WorldCat Search API kan inbouwen in diverse Ex Libris discovery en delivery diensten, waardoor OCLC lidbibliotheken via de Ex Libris Primo en MetaLib-oplossingen toegang hebben tot WorldCat.

Ex Libris (een leverancier van automatiseringsoplossingen voor academische bibliotheken) zal de WorldCat Search API integreren in zijn applicaties om de collecities van OCLC-bibliotheken vindbaar te maken. De API levert systeemtoegang tot de bibliografische records in WorldCat en de holdinggegevens. Bibliotheken kunnen deze functionaliteit activeren door hun sleutel tot de WarldCat Search API in hun Ex Libris-systeem te registreren.

Jay Jordan, CEO en president van OCLC: ‘Deze samenwerkingsovereenkomst maakt het makkelijker voor Ex Libris-gebruikers en OLC-leden om alle voordelen te benutten die de WorldCat API kan bieden. Beide organisaties hanteren een open aanpak die de dienstverlening zal verbeteren voor de bibliotheken die we ieder bedienen, en die bovendien gezamenlijke innovatie zal bevorderen. We zullen blijven doorgaan met bibliotheekdienstverleners waardevolle partnerschappen te vormen voor de leden van het OCLC-coöperatief.’

Matti Shem-Tove, CEO en president van Ex Libris Group: ‘Bij de implementatie van onze strategie om zowel discovery van bronnen als het bibliotheekmanagement te transformeren is het vergroten van toegang tot gezamenlijke diensten zoals WorldCat een belangrijke stap. De inbouw van de Search API in geïntegreerde discovery en delivery diensten van Ex Libris toont onze doelstelling om een contentneutrale oplossing te leveren die de grootst mogelijke dekking verzekert van de bronnen die het belangrijkst zijn voor de bibliotheken.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie