HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek A tot Z en BibliotheekNetwerk ZHZo bieden bezoekers een kijkje achter de schermen
21-09-2011
De Bibliotheek A tot Z en BibliotheekNetwerk ZHZo organiseren op zaterdag 22 oktober een open dag. Ruim twintig bibliotheekvestigingen bieden bezoekers onder andere muziek, theater, QR-speurtochten en biebquizzen.
Gezamenlijk organiseren BibliotheekNetwerk ZHZo en Bibliotheek A tot Z met regionale theater- en muziekscholen of verenigingen diverse activiteiten voor jong en oud. Bijvoorbeeld een QR-speurtocht door de bibliotheek of een biebquiz waarmee de boekenkennis wordt getest. Ook kunnen de bezoekers die dag zelf bepalen wat er in de bibliotheek komt staan door te stemmen op actuele titels. Het gratis Nederland Leest-boekje Het leven is vurrukkulluk kan vanaf die dag worden opgehaald door alle leden van de bibliotheek.

In een aantal bibliotheekvestigingen in de Drechtsteden, wordt extra aandacht besteed aan thema’s zoals mediawijsheid, gezondheid of kunst. Dit gebeurt onder de noemer Bibliotheeksalon, een project mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Drechtsteden.
Met de open dag willen de twee bibliotheekorganisaties de bezoekers een kijkje achter de schermen geven. Zo kan iedereen ontdekken dat de huidige bibliotheek een diverse collectie heeft en bovenal een plek is waar iedereen zich prima kan vermaken en ontspanning vindt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie