HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek.nl vraagt jongeren naar hun ideale bibliotheek
27-09-2011
Bibliotheek.nl organiseert een wedstrijd voor jongeren met de vraag om de in hun ogen ideale bibliotheek vorm te geven. Tijdens de Bibliotheektweedaagse worden de beste inzendingen getoond en kan het congrespubliek een winnaar kiezen.
De winnaar maakt kans op een iPad2 en een jaar gratis naar de film (Pathé Unlimited) of een boekenpakket. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 18 jaar en de inzendingen moeten vóór 7 november binnen zijn.

De vraag aan de jongeren luidt: 'Laat zien hoe jouw ideale bibliotheek eruit ziet. Dit mag de bibliotheek op school zijn, de bibliotheek in de buurt, of misschien zit jouw ideale bibliotheek alleen nog maar in je mobiele telefoon.'
De jongeren kunnen hun ideeën op elke door hen gewenste manier presenteren: met een filmpje, een tekening, essay, verhaal, gedicht, app, presentatie, et cetera.

De wedstrijd is geen officiële landelijke actie, maar een experiment om te kijken of  het een manier is om jongeren aan de bibliotheek te kunnen binden, zo stelt Bibliotheek.nl.

Er is een aparte website ingericht met informatie over de wedstrijd: JouwBibliotheekPrint deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie