HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking Bibliotheek.nl en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE)
27-09-2011
Stichting Bibliotheek.nl kondigt aan te gaan samenwerken met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) met betrekking tot productontwikkeling en infrastructuurgebruik.
De RCE kan gebruikmaken van de door Bibliotheek.nl ontwikkelde infrastructuur. De RCE, als sectorinstituut, biedt Bibliotheek.nl en aangesloten openbare bibliotheken toegang tot het erfgoeddomein en kan fungeren als intermediair in de beschikbaarstelling van domeininformatie (archieven, musea, erfgoedbeheerders), zo stelt Bibliotheek.nl.

De samenwerking krijgt op op twee manieren gestalte:
1. Als na onderzoek blijkt dat de RCE gebruik kan maken van de Waas (Website as a Service) zorgt RCE voor een ingevulde white label website voor het erfgoeddomein, met inzet van de widgetstore. Er zullen dan ten minste vier nieuwe widgets worden ontwikkeld die zullen worden toegevoegd aan de widgetstore. Ook kan de RCE een rol vervullen bij de indexering, waardoor erfgoedgerelateerde bronnen beter worden ontsloten.
2. RCE ontwikkelt twee thematische tabbladen, voor erfgoed en kunst, die aansluiten bij de technische structuur en vormgeving van Bibliotheek.nl. Voor het tabblad over erfgoed zal de RCE samenwerken met lokale openbare bibliotheken en lokale kennispartners. De uitrol ervan zal plaatsvinden in ten minste twee steden (waaronder Deventer). Het te ontwikkelen tabblad wordt zo opgezet dat bibliotheken in andere steden dit eenvoudig kunnen overnemen.
Voor het thema 'kunst' wordt een generiek tabblad ontwikkeld in samenwerking met twee nationale cultuurinstellingen.
Daarnaast worden er voor de thema's 'historie' en 'natuur' tabbladen in concept ontwikkeld zodat uitrol gemakkelijk kan worden opgepakt.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie