HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Eindhoven stopt met uitlenen cd’s en muziek-dvd’s
30-09-2011
Door de sterke daling van de uitleencijfers ziet de bibliotheek zich genoodzaakt de dienstverlening te beëindigen.
De Bibliotheek Eindhoven stopt op 9 oktober met de uitleen van cd’s en muziek-dvd’s voor volwassenen. Reden hiervoor is de forse daling in de uitleencijfers. De nieuwe koers van de Bibliotheek Eindhoven is een goed moment om alle producten en diensten kritisch tegen het licht te houden. De uitleencijfers van cd’s en muziek-dvd’s lopen sterk terug. Het downloaden van muziek wordt daarentegen steeds populairder. Uitlenen is voor deze producten niet rendabel meer.

De ruimte die beschikbaar komt door het wegvallen van de collectie cd’s en muziek-dvd’s wordt in gebruik genomen door de kunstuitleen van de Krabbedans. Eerder dit jaar maakte de Krabbedans al bekend dat de expositieruimten en designshop binnen de Witte Dame verhuizen naar een ruimte op de begane grond aan de Emmasingel, de voormalige locatie van restaurant de Witte Tafel. De Krabbedans en de Bibliotheek Eindhoven spraken vorig jaar de intentie uit om de samenwerking te verstevigen. Door de beschikbare ruimte nu samen te gaan benutten, wordt dit verankerd. Dat is een mooie ontwikkeling voor de Bibliotheek Eindhoven, de Krabbedans en het publiek. Kunstuitleen en de uitleen van boeken versterken elkaar. Bovendien heeft de Bibliotheek Eindhoven een bovenregionale functie op het gebied van kunst en design. Daar past het concept van de Krabbedans uitstekend bij.

De collectie cd’s en muziek-dvd’s van de Bibliotheek Eindhoven omvat ruim 25.000 titels. Deze collectie wordt verkocht. Vanaf 14 oktober kunnen leden van de Bibliotheek Eindhoven hun favoriete muziektitels tegen aantrekkelijke prijzen kopen.

De Bibliotheek Eindhoven zegt niet bang te zijn dat de bewaarfunctie voor cd’s en muziek-dvd’s verloren gaat. De collectie wordt allereerst aangeboden aan de Centrale Discotheek Rotterdam. De CDR heeft als doel om muziekdragers beschikbaar te stellen aan de bibliotheken in Nederland en daarmee aan het publiek. Een groot voordeel daarbij is dat de collectie op landelijk niveau onderhouden wordt. Bibliotheekleden kunnen hun muziekmaterialen gewoon blijven lenen, maar voortaan via de CDR.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie