HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Meer dan 2000 handtekeningen voor behoud Bibliotheek Zielhorst
07-10-2011
Protestactie van vijf wijkbewoners tegen de dreigende sluiting van de Amersfoortse bibliotheekvestiging krijgt veel steun.
Afgelopen woensdag werden er aan Amersfoorts VVD-wethouder Hans Buijtelaar 2296 handtekeningen aangeboden, als protest tegen de voorgenomen sluiting van de vestiging Zielhorst van de Bibliotheek Amersfoort, zo bericht De stad Amersfoort. De actievoerders staan te kijken van het grote aantal handtekeningen dat werd opgehaald. Anja Hoogendijk: 'Jong en oud hebben hun handtekening gezet. Ook mensen uit de wijken rond Zielhorst die hier naar de bibliotheek komen.’ Dat de wijk de bibliotheek nodig heeft, net als het eveneens met sluiting bedreigde wijkcentrum, is volgens Hoogendijk zonneklaar. ´Dit hebben we keihard aangetoond. Wij willen dit niet laten gebeuren. Wij hopen dat de gemeenteraad, de wethouder, de directeur van de bieb er nog eens goed over nadenken. De wijk moet leefbaar blijven met bieb en wijkcentrum.´

Het aanbieden van de handtekeningen aan de wethouder gebeurde tijdens een manifestatie die zo´n 200 sympathisanten trok, waaronder een honderdtal basisschoolleerlingen. Voor hen werd er een poppenkastvoorstelling gegeven, tevens participeerden de aanwezigen in een protestrap. In haar toespraak tot de wethouder noemde actievoerster Hoogendijk bibliotheek en wijkcentrum een ‘openbare huiskamer’, zo meldt De stad Amersfoort.

De aanwezige leerlingen van vijf basisscholen overhandigden de wethouder tekeningen, persoonlijke brieven, gedichten en boeken-met-opdracht, waarin zij tot uitdrukking brachten wat de bibliotheek voor hen betekent.

Aanstaande dinsdag wordt er tijdens de begrotingsraad een besluit genomen over de bezuinigingen. RTV Utrecht heeft in beeld en geluid verslag gedaan van de actie voor het behoud van de Bibliotheek Zielhorst en het wijkcentrum. Zie ook de eerdere berichten, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie