HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Limburgs erfgoed online
12-10-2011
De website is een toegangspoort tot reeds bestaande lokale en regionale erfgoedcollecties.
Gedeputeerde Theo Krebber van de PVV heeft gisteren de website Limburgs Erfgoed gelanceerd. De website is een initiatief van de Provincie Limburg vanuit bibliotheekwerk. ‘Als men erfgoed voor toekomstige generaties wil behouden, dan is het goed om te weten welke rijkdom men bezit’, aldus Krebber op Limburg.nl. Er was weliswaar al heel wat feitelijke kennis over Limburgs erfgoed voorhanden, vastgelegd in boeken, prenten, kaarten, schilderijen, films en foto’s, maar die kennis en informatie was erg verspreid. Een bundeling en uniforme presentatie van gegevens over Limburgs erfgoed was er nog niet. Limburgs Erfgoed fungeert als een toegangspoort tot de reeds bestaande lokale en regionale erfgoedcollecties.

De nieuwe website bevat links naar organisaties in Limburg die het erfgoed bewaren, bestuderen, promoten en tentoonstellen. Bezoekers kunnen er ook terecht voor topstukken en artikelen over specifieke thema’s binnen het Limburgse erfgoed. Ook is het mogelijk om aangesloten collecties zoals musea en heemkundekringen tegelijk te doorzoeken met één eenvoudige handeling. De portal bevat nu al meer dan 75.000 objecten uit 10 collecties, waaronder die van het Centre Céramique.

Het doel van de site is tweeledig. Op de eerste plaats kan de bezoeker snel betrouwbare informatie over het Limburgs erfgoed raadplegen. Op de tweede plaats wordt aan Limburgse instellingen op het vlak van erfgoed de gelegenheid geboden zich op het internet te presenteren aan een breed publiek, jong en oud.

Het is de bedoeling dat de site regelmatig wordt aangepast aan de actualiteit, nieuwe inzichten en wensen van bezoekers en gebruikers. Alle Limburgse erfgoedcollecties die worden beheerd door musea of regionale en lokale verenigingen, zijn van harte welkom deel te nemen. De site werd in opdracht van de Provincie Limburg gemaakt door ab-c media uit Utrecht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie