HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Negentien inzendingen Bibliotheek Innovatie Prijs
12-10-2011
De shortlist van de laatste editie van de prijs wordt in november bekendgemaakt.
Negentien individuen en organisaties hebben voor de laatste editie van de Bibliotheek Innovatie Prijs een projectidee ingediend, zo bericht de VOB. De projecten zijn bedoeld om de maatschappelijke meerwaarde van de bibliotheek voor individuen en de samenleving als geheel zichtbaar te maken, en dienen bovendien aan de hele branche ten goede te komen.

Begin november bepalen juryvoorzitter Frans Meijer en de juryleden Abdelkader Benali, Maarten Asscher, Medy van der Laan en Bert van Meggelen wie van de negentien op de shortlist komen. Deze vijf genomineerden zullen hun projectidee met een pitch aan de man brengen op de Bibliotheektweedaagse, waarna de jury ter plekke beslist. Deze allerlaatste editie van de BIP bestaat uit een werkbeurs: de winnaar kan € 65.000 besteden aan de uitvoering van het idee.

De prijs is een initiatief van de branchevereniging Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) op instigatie van het bestuur van de BIP en werd eind 2001 ingesteld met als doel de innovatie in het bibliotheekwerk te stimuleren en het openbaar bibliotheekwerk zowel binnen als buiten de branche onder de aandacht te brengen. Het bestuur van de BIP heeft in 2010 besloten de prijs op te heffen omdat naar haar mening de prijs haar werking heeft gehad. Het resterend vermogen van de BIP is aan de VOB overgedragen onder de voorwaarde dat de prijs dit jaar nog eenmaal wordt uitgereikt.

Zie ook het eerdere bericht over de prijs.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie