HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek.nl gaat online lezen aanbieden, samen met Bloomsbury (Public Library Online)
13-10-2011
De Stichting Bibliotheek.nl gaat online/streamed lezen in Nederland aanbieden, samen met het Britse Bloomsbury. Het aanbod zal beginnen met internationale titels en zal worden gevolgd door Nederlandstalige titels en Nederlandse content die Bibliotheek.nl zelf gaat verzamelen bij en via bibliotheken. Dit meldt Diederik van Leeuwen, directeur van Bibliotheek.nl.
Sander van Kempen, manager content management bij Bibliotheek.nl, zegt desgevraagd dat de internationale titels rechtendragend zullen zijn. Hij weet nu niet exact welke titels het zullen worden, omdat Bibliotheek.nl de selectie nog moet doen. Maar om vast een idee te krijgen kan gekeken worden op  www.publiclibraryonline.com van Bloomsbury en dan te kiezen voor ´United Kingdom´ en vervolgens ´Available Bookshelves´. Daar is het totale aanbod te zien, waar Bibliotheek.nl een deel van gaat kiezen.

Public Library Online van Bloomsbury gaat volgens Diederik van Leeuwen internationaal opereren, na een succesvolle aanloop in Engeland. Ook in Denemarken gaat dit van start. Tijdens de Frankfurter Buchmesse zal er meer over bekend worden gemaakt

Bibliotheek.nl wil hier later ook met de NBD invulling aan geven (naast een download-platform).
Tijdens de Bibliotheektweedaagse zal een eerste versie beschikbaar zijn, de bedoeling is in het eerste kwartaal van 2012 live te gaan, aldus Diederik van LeeuwenPrint deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Lucas
13-12-2011 17:19
 Zullen de verzamelde titels dan ook toegankelijk worden gemaakt via traditionele bibliotheken? Zover ik begrijp is Bloomsbury een uitgeverij die nu een samenwerkingsverband aangaat met een Nederlandse Bibliotheek-stichting. Om the beschikken over internationale titels klinkt goed maar wat schiet Bloomsburry hiermee op? Daarnaast, op welke aparaten heeft men toegang tot de uitgeleende content?

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie