HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ook Dordrecht mogelijk een stationsbibliotheek?
13-10-2011
Nadat eerder vanuit Groningen en het Vlaamse Leuven al interesse getoond werd voor vestiging van een bibliotheek op het station, naar het voorbeeld van de Bibliotheek op het station die op 21 september in Haarlem officieel geopend werd, pleit nu ook de PvdA Dordrecht voor realisering van een bibliotheek in het plaatselijke station.
Jacqueline van den Bergh (PvdA Dordrecht) is bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden van het vestigen van een bibliotheek op het Centraal Station Dordrecht.

ProBiblio is erg enthousiast, zo wordt gesteld op de website van PvdA Dordrecht. Het Centraal Station Dordrecht is een geschikte locatie, vindt ProBiblio. Er komen veel treinen, er zijn veel overstappers, en met ook de Merwede Lingelijn erbij is het zeker kansrijk.
Ook de directeur van de Bibliotheek van A tot Z ziet mogelijkheden en zou het graag willen, aldus PvdA Dordrecht. In het licht van de bezuinigingen heeft het nu echter geen prioriteit. Men geeft op dit moment de voorkeur aan de wijken. Maar men wil de mogelijkheden zeker onderzoeken. Een stationsbibliotheek zou de herkenbaarheid van de bibliotheek zeer ten goede komen en veel bezoekers trekken. Ook wethouder Wagemakers zou positief gereageerd hebben op het idee van de PvdA voor een stationsbibliotheek, aldus PvdA Dordrecht.
In Breda wil men ook een stationsbibliotheek, zo valt te lezen op de website van PvdA Dordrecht.

De provincie Zuid-Holland - en zeker ook de PvdA Statenfractie (Martin van Engelshoven) - wil dat er meer stationsbibliotheken komen in Zuid-Holland, zo wordt gesteld op Dordrecht.net.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie