HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Drastische maatregelen Amstelland Bibliotheken wegens bezuinigingen
17-10-2011
Op basis van betrouwbare bronnen meldt het Amstelveens Nieuwsblad dat de vestiging Middenhoven dichtgaat en dat er op de begane grond van de centrale een boekhandel komt.
In Amstelveen moeten leden van de bibliotheek rekening houden met een tijdelijke stopzetting van de bibliotheekvoorziening, zo bericht het Amstelveens Nieuwsblad op basis van ‘betrouwbare bronnen’. Om aan de bezuinigingsdoestelling te kunnen voldoen zou de directie van Amstelland Bibliotheken voornemens zijn de vestiging Middenhoven per 1 januari 2012 te sluiten. Omdat het interieur en de collectie daarvan nog maar een jaar oud zijn, zou de bibliotheek die willen overbrengen naar het veel oudere filiaal in de Westwijk, dat dan zeker een maand dicht zal zijn in verband met de verbouwing.

Het Amstelveens Nieuwsblad bericht voorts dat de centrale aan het Stadsplein mogelijk vanaf 1 januari 2012 de begane grond zal afstaan voor commerciële doeleinden, mogelijk de vestiging van boekhandel Libris Venstra. Dat zou een ingrijpende verbouwing en sluiting van de bibliotheek van maanden met zich meebrengen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie