HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Déjà vu van Esther Verhoef wint NS Publieksprijs
18-10-2011
Déjà vu van Esther Verhoef is de winnaar van de NS Publieksprijs 2011. Het boek ontving 20,3 procent van de stemmen van het Nederlandse publiek en mag zich Boek van het Jaar 2011 noemen, aldus de CPNB.
Esther Verhoef ontving de prijs gisteravond in het Concertgebouw in Amsterdam uit handen van de winnares van vorig jaar, Simone van der Vlugt.
Ruim 66.000 mensen brachten bij deze vijfentwintigste editie van de NS Publieksprijs hun stem uit, een verdubbeling van het aantal stemmen van vorig jaar, zo meldt de CPNB. De prijs bestaat naast de eretitel Boek van het Jaar 2011, uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een NS Altijd Vrij 1e klas-abonnement.

In de thriller Déjà vu gaat een jonge journaliste die haar baan kwijt is geraakt naar Frankrijk om uit te huilen bij een vriendin. Deze blijkt verdwenen en als de journaliste op onderzoek gaat, komt ze zelf in gevaar.
Naast Déjà vu waren dit jaar voor de NS Publieksprijs genomineerd: Bonita Avenue van Peter Buwalda, Congo van David van Reybrouck, Vaslav van Arthur Japin, Wij zijn ons brein van Dick Swaab en Zomerhuis met zwembad van Herman Koch.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie