HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek.nl gaat gezamenlijke social media-strategie voor bibliotheken ontwikkelen
18-10-2011
Bibliotheek.nl kondigt aan een gezamenlijke strategie te gaan ontwikkelen voor de bibliotheken die zich via social media (willen) profileren.
In samenwerking met Social Embassy – bekend van de jaarlijkse social media-monitor – en onder meer Edwin Mijnsbergen gaat Stichting Bibliotheek.nl de mogelijkheden onderzoeken van een gezamenlijke social media-strategie voor bibliotheken.

De doelen van de social media-strategie zijn:
  • Het verbeteren van de merkbekendheid en de waardering van de Bibliotheek.
  • Het verhogen van (web)traffic.
  • Het aangaan van de dialoog met (potentiële) doelgroepen.
Het uiteindelijke resultaat moet zijn dat het gebruik van content en diensten zal toenemen.

Uitgangspunt is de online strategie (pdf) van de Bibliotheek, waarvan delen en verzamelen belangrijke pijlers zijn, zo stelt Bibliotheek.nl. Een onderzoek naar de manier waarop verschillende doelgroepen via social media met de Bibliotheek in contact zouden willen treden maakt deel uit van het traject. De plannen voor de gezamenlijke social media-strategie zullen worden gepresenteerd tijdens de Bibliotheektweedaagse op 8 en 9 december.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (7)

saskia dellevoet
18-10-2011 12:26
zie ook het advies dat @bieblies - Marlies de Vet schreef tav sociale media - bibliotheek
http://www.scribd.com/fullscreen/55095850?access_key=key-29m63ne285lf3xtekc5z
ikgadigi
18-10-2011 12:28
<a href="http://www.scribd.com/fullscreen/55095850?access_key=key-29m63ne285lf3xtekc5z">advies sociale media</a>
Denise van de Pas
18-10-2011 13:17
In Brabant gaat ook project van start in het kader van Innovatie Impuls met o.a. Bibliotheek Midden-Brabant, Bibliotheek VANnU en Bibliotheek dommeldal (zie: . http://www.bnbibliotheek.nl/nieuws/2011/09/27/besluit-dobb-innovatie-impuls). Kennisdelen?
Edwin Mijnsbergen
18-10-2011 17:44
Bedankt voor jullie reacties! Alles bevindt zich nog in een vroeg stadium maar ik zal bij Bibliotheek.nl melden dat het goed is om zaken die al lokaal en regionaal zijn ontwikkeld ook mee te nemen. De grote vraag daarbij is dan natuurlijk ook wat er op eigen kracht gedaan kan worden, en op welke gebieden Bibliotheek.nl kan ondersteunen en/of faciliteren.
Stichting Bibliotheek.nl
19-10-2011 10:48
Bedankt voor de reacties, de linkjes/documenten worden doorgestuurd naar Social Embassy!
Henk jonker
31-10-2011 15:31
Mooi dat er concrete plannen worden gemaakt.Misschien leuk te melden:
Inmiddels zijn we in Z.O.-Fryslân een nieuwe twitterapplicatie aan het uittesten waarmee je nieuwe aanwinsten kunt aanprijzen,De komende tijd gaan we dit verder uitrollen.
Inkie Aarts
29-11-2011 22:15
Ook ik heb voor Bibliotheek Haarlemmermeer onderzocht (afstudeerscriptie) aan welke voorwaarden de inzet van social media moet voldoen, om nieuwe doelgroepen te bereiken en bestaande klantrelaties te versterken en wat de benodigde investeringen daarvoor zijn.
Ik heb hiervoor o.a. een enquete onder de doelgroepen (bestaande en potentiele klanten), aanvullende interviews en expertinterviews gehouden.

Graag lever ik een bijdrage aan de ontwikkeling van een gezamelijke strategie. Mijn ervaring is dat het met name goed is om krachten te bundelen voor een doelgroepenonderzoek en wellicht het onwikkelen van een template voor profielpagina's voor de social media-kanalen. 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie