HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Centrale Discotheek Rotterdam viert 50-jarig bestaan met opening Muziekwebplein
18-10-2011
Op vrijdag 14 oktober was het 50 jaar geleden dat de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) haar deuren opende. Ter gelegenheid van dit feit heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam op zaterdag 15 oktober de deuren geopend van de compleet vernieuwde ruimte van de CDR: het Muziekwebplein.
Centrale Discotheek Rotterdam viert 50-jarig bestaan met opening Muziekwebplein
Het Muziekwebplein is de nieuw ingerichte publieksruimte in de Bibliotheek Rotterdam, waar Muziekweb centraal staat.
Op het Muziekwebplein kan geluisterd worden naar muziek uit de complete catalogus: meer dan 4 miljoen volledige tracks. Cd’s en muziek-dvd’s kunnen via de pc’s worden aangevraagd en bij de balie worden afgehaald. De fysieke collectie blijft immers de basis voor het (fysieke en te zijner tijd digitale) uitlenen, de doorontwikkeling van de catalogus en Muziekweb, zo stelt CDR.

Met het Muziekwebplein wil de CDR het muziekliefhebbers makkelijker maken hun keuze te maken uit het enorme muziekaanbod. De CDR, met meer dan 400.000 cd’s Europa’s grootste muziekcollectie, gidst de bezoeker door middel van muziekadviezen, overzichtelijke muziekstijlenindeling, achtergrondinformatie over albums en artiesten en 4 miljoen tracks beluisterbaar op het Muziekwebplein door de enorme collectie heen, zo stelt de CDR.

Naast het kunnen zoeken van muziek en informatie over muziek in Muziekweb en het verkrijgen van muziekadvies, kan de gebruiker zich op het Muziekwebplein ook laten verrassen en onderdompelen in de zogenoemde ‘luisternis’. Hier worden bijvoorbeeld muziekparels gepresenteerd, die door muziekspecialisten van de CDR zijn samengesteld. Ook kan men er samen met vrienden luisteren naar muziek van eigen keuze of gebruikmaken van een van de studieplekken. Verder wordt authentieke afspeelapparatuur tentoongesteld en gedemonstreerd, zoals een jukebox met singles uit 1961 en een wasrollenspeler. Cd’s met stof of vlekken kunnen achtergelaten worden om schoon te laten maken.

Het Muziekwebplein is samen met de CDR ontwikkeld en gerealiseerd door Event architects Brouhaha uit Breda.

Voor meer informatie over de 50-jarige geschiedenis van de CDR, zie de Webwijzer '50 jaar CDR'Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie