HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheekuitleen e-books via OverDrive stijgt met 200%
20-10-2011
E-bookdistributeur OverDrive meldt dat de uitleen van e-books door bibliotheken via haar platform dit jaar nu al met 200% gestegen is ten opzichte van vorig jaar.
Tot op dit moment zijn er dit jaar 12 miljoen e-books door bibliotheken via OverDrive uitgeleend en de verwachting is dat dat aantal tegen het eind van het jaar zal zijn opgelopen tot 16 miljoen.

OverDrive meldt ook dat er zich dit jaar 2 miljoen nieuwe leners hebben ingeschreven om e-books te lenen van bibliotheken via OverDrive, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Steeds meer mensen lezen e-books op een smartphone of tablet, volgens OverDrive, aangezien het bedrijf een groei ziet van het aantal uitleningen via mobiele toepassingen tot 21% van het totale aantal uitleningen van e-books.

Naar verwachting zal de groei van het aantal uitleningen van e-books via OverDrive nog sterker stijgen, aangezien onlangs een samenwerking met Amazon tot stand kwam, waardoor bibliotheekleden in de Verenigde Staten nu ook via de Kindle e-books kunnen lenen.

OverDrive distribueert digitale content, zoals e-books en digitale luisterboeken, voor meer dan 15.000 bibliotheken, scholen en universiteiten wereldwijd. Op dit moment zijn er geen Nederlandse bibliotheken die OverDrive gebruiken.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie