HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOB: samenwerking met CPNB voor minstens 3 jaar verlengd
27-10-2011
De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) meldt dat het bestuur van de VOB op basis van een advies van de commissie Marketing heeft besloten de samenwerking met de CPNB in de periode 2013-2015 voort te zetten.
Het advies van de commissie Marketing kent vier hoofdlijnen:
  • Voortzetting van de samenwerking met de CPNB voor ten minste drie jaar (2013-2015), waarbij wel wordt uitgegaan van meer aandacht voor de toekomst van de bibliotheek en voor digitale ontwikkelingen.
  • Financiering van de kosten van de samenwerking uit de contributie van de VOB-leden, zodat het de VOB is die aan tafel zit en zodat de campagnes door bibliotheken ook echt gezien worden als iets eigens waar optimaal op moet worden ingezet.
  • Maak bibliotheken nog eens bewust van de waarde van de samenwerking en van de vier landelijke CPNB campagnes in het bijzonder.
  • Ontwikkel landelijke werving- en behoudscampagnes rondom de vier CPNB-campagnes, vorm een landelijk fonds hiervoor en stel concrete doelen voor werving - en behoudcampagnes.
Het VOB-bestuur heeft de commissie opdracht gegeven met de CPNB te onderhandelen over de inhoud van en (financiële) voorwaarden voor een nieuw driejarig convenant voor de periode 2013–2015, waarbij ook de ontwikkelingen op het gebied van e-books worden betrokken.
Verder gaat de commissie een plan van aanpak opstellen – inclusief een communicatieplan ter verwerving van draagvlak – om een fonds collectieve marketing & promotie te realiseren. Realisering hiervan is gepland voor juni 2012.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie