HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Twee SIOB-onderzoeken doelgroepen aangepast lezen
28-10-2011
Het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) heeft twee onderzoeken laten uitvoeren naar de doelgroepen voor aangepast lezen.
Dankzij de onderzoeksresultaten is het SIOB beter in staat de dienstverlening voor aangepast lezen te verbeteren, te vernieuwen en nog beter onder de aandacht van de doelgroep te brengen, zo wordt op de website bericht. Het SIOB zegt het belangrijk te vinden dat de dienstverlening van het aangepast lezen zo veel mogelijk mensen bereikt.

Het onderzoek Een bredere blik op lezen brengt de diversiteit van de doelgroep voor aangepast lezen in kaart. Naast mensen met een visuele beperking kunnen ook dyslectici, mensen met een cognitieve beperking, met een motorische beperking en zelfs mensen met een taalvaardigheidsprobleem of taalachterstand profijt hebben van de dienstverlening.

Het Segmentatieonderzoek Loket aangepast-lezen geeft inzicht in de klantgroepen van het Loket aangepast-lezen: hun handicap, achtergrondkenmerken en leesvoorkeuren.

Het SIOB kondigt voor de komende tijd meer onderzoeken aan, zoals een evaluatieonderzoek naar de subsidieregeling Aangepast Lezen waarmee openbare bibliotheken hun dienstverlening konden opzetten of uitbreiden. Verder zullen er vanuit het Loket aangepast-lezen klanttevredenheidsonderzoeken gedaan worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie