HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Minder bezuinigingen Bibliotheek Veenendaal
30-10-2011
Nadat het er aanvankelijk naar uitzag dat de Bibliotheek Veenendaal twee ton zou moeten bezuinigen, hebben het college en de gemeenteraad nu een voorstel geaccepteerd waarin zes cultuurpartners in de gemeente beloven in 2015 gezamenlijk een bedrag van 315.000 euro te bezuinigen.
De zes partners zijn, naast de bibliotheek: muziekschool De Muzen, theater De Lampegiet, Volksuniversiteit, museum Viseum en de Stichting Cultuurkoepel, aldus de Veenendaalse Krant.

De bezuiniging van ruim drie ton moet onder andere gerealiseerd worden door als Veenendaalse cultuursector gezamenlijk een efficiencyslag te maken en door externe geldstromen te werven. De bibliotheek werkt in haar nieuwe onderkomen, De Cultuurfabriek, al samen met de Kunstuitleen Veenendaal, de Historische Vereniging Oud Veenendaal en museum Viseum.

Veenendaal eindigde afgelopen donderdag nog als tweede in de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2011.

Ook voor de Bibliotheek Hengelo, die als eerste eindigde bij de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland, lijken de bezuinigingen vooralsnog mee te vallen, zo kan afgeleid worden uit een bericht in Tubantia.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie