HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Opvolgers Jan Krol (Almelo) en Gerard Reussink (Rotterdam) bekend
03-11-2011
Jan Krol zal met ingang van 1 februari 2012 als directeur van Bibliotheek Almelo opgevolgd worden door Gert-Jan Sweep. Gerard Reussink, directeur van Bibliotheek Rotterdam, zal met ingang van 1 december 2011 plaatsmaken voor Mart Toet.
Gert-Jan Sweep is sinds 2000 beleidsambtenaar cultuur bij de Gemeente Almelo. Jan Krol zal met vroegpensioen gaan en daarna onder andere als adviseur voor de Bibliotheek Enschede aan de gang gaan, zo meldt Omroep Almelo. 

Mart Toet, per 1 december de opvolger van Gerard Reussink, was tot 1 oktober algemeen directeur van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Rotterdam, zo meld Weekkrant.nl. Gerard Reussink was vanaf 2005 werkzaam als algemeen directeur van Bibliotheek Rotterdam. Reussink gaat managementopdrachten doen voor het Rotterdamse College. Daarnaast blijft hij beschikbaar voor de bibliotheeksector op landelijk niveau.

In een persbericht stelt de gemeente Rotterdam: 'Bibliotheek Rotterdam heeft onlangs twee belangrijke trajecten doorlopen onder leiding van algemeen directeur Reussink: de reorganisatie van Bibliotheek Rotterdam en het besluitvormingsproces over de herstructurering van het openbaar bibliotheekwerk en het vestigingsbeleid. Reussink wilde tot aan zijn pensioen in 2013 het verzelfstandigingsproces van de bibliotheek afronden. De verwachting is echter dat dit proces meer tijd in beslag zal nemen. Reussink treedt daarom per 1 december 2011 terug uit zijn functie, zodat zijn opvolger het verzelfstandigingsproces kan overnemen en afronden.'Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie