HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jeugd haalt handtekeningen op voor Bibliotheek Vogelenzang
07-11-2011
Kinderen zijn bezorgd dat hun dorp straks als enige ter wereld geen bibliotheek heeft.
Afgelopen donderdag werden op het gemeentehuis in Overveen meer dan 300 handtekeningen aangeboden aan burgemeester Ruud Nederveen (VVD) en wethouder Ton Bruggeman (CDA). Ze waren opgehaald door de basisscholieren Gus, Tim, Jelle en Rover Vogelenzang, die actie voerden voor het behoud van hun Bibliotheek Vogelenzang. De vooral door kinderen en ouderen beklante bibliotheek staat wegens bezuinigingen en het geringe aantal leden op de nominatie te verdwijnen.

Wethouder Bruggeman wil met het bestuur van de bibliotheek om de tafel gaan zitten en hoopt de voorziening in Vogelenzang te behouden, mogelijk op een andere locatie. ‘Misschien kunnen we de bibliotheekvoorziening voortzetten in het gebouw van de twee gefuseerde basisscholen de Sint Jozefschool en de Graaf Florisschool.’

Burgemeester en wethouder hebben met de kinderen afgesproken dat zij de kinderen weer uitnodigen, zodra er concrete plannen volgen uit de gesprekken met het bestuur van de bibliotheek.

De zevenjarige Gus vertelt aan het Haarlems Dagblad wat de aanleiding was  van de actie die hij met zijn vrienden voerde: ‘Ik las in de krant dat de bibliotheek in Vogelenzang weg moet en toen dacht ik: daar zouden we actie tegen moeten voeren. Anders zijn we straks het enige dorpje in de hele wereld zonder bibliotheek.’

Vogelenzang is niet de enige vestiging van de Bibliotheek Duinrand waar de gevolgen van de bezuinigingen merkbaar zijn. Zo levert de Bibliotheek Zandvoort vijf uur aan openingstijden in. De IJmuider Courant is benieuwd hoe vaak de inwoners van gemeenten die tot het werkgebied van de Bibliotheek Duinrand behoren (Bloemendaal, Hillegom en Zandvoort) van de bibliotheek gebruikmaken en wat zij van de bezuinigingen vinden, en houdt daarom een enquête.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie