HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Genomineerden Bibliotheek Innovatie Prijs 2011 bekend
10-11-2011
Onlangs zijn de vijf genomineerden bekendgemaakt die nog in de race zijn voor de laatste editie van de Bibliotheek Innovatie Prijs.
De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) meldt dat de vijf genomineerden zijn:
  • De Verhalencoach, een project van Biblioservice Gelderland in samenwerking met Bibliotheek Veluwezoom.
  • De 'Flitsbibliotheek' van de Bibliotheek West-Achterhoek.
  • Het project Digitale Canon van laaggeletterden van de Bibliotheek Amsterdam.
  • Het project Reliable Data van Bibliotheek Midden-Brabant
  • Het project Literatuur Kijkwijzer voor het vak CKV van Bibliotheek Venlo.
Dit jaar wordt de Bibliotheek Innovatie Prijs (BIP) voor de laatste keer uitgereikt. Er waren dit jaar 19 inzendingen voor de prijs.

De jury bestaat dit jaar uit Frans Meijer (voorzitter), Medy van der Laan, Bert van Meggelen, Maarten Asscher en Abelkader Benali. Deze jury heeft met veel plezier kennis genomen van alle projecten, aldus de VOB. 'Uit de inzendingen komt veel creativiteit en energie naar voren. Zij bevestigen de kracht en het innovatieve vermogen van de branche. De jury hoopt van harte dat ook de inzenders van de niet genomineerde projecten wegen vinden om hun project alsnog te realiseren. De branche wordt er door verrijkt en kan daarmee zichzelf en haar maatschappelijke meerwaarde nog beter op de kaart zetten,' aldus de VOB.

Deze allerlaatste editie van de BIP bestaat uit een werkbeurs: de winnaar kan € 65.000 besteden aan de uitvoering van het idee. De jury zal niet - zoals in voorgaande jaren - een reeds uitgevoerd innovatieproject achteraf belonen, maar de prijs toekennen aan een projectidee dat nog uitgevoerd moet gaan worden in het jaar 2012. De projecten zijn bedoeld om de maatschappelijke meerwaarde van de bibliotheek voor individuen en de samenleving als geheel zichtbaar te maken, en dienen bovendien aan de hele branche ten goede te komen.

Deze vijf genomineerden zullen hun projectidee met een pitch aan de man brengen op de Bibliotheektweedaagse op 8 en 9 december, waarna de jury ter plekke beslist.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie