HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Protest tegen verhuizingen Brusselse bibliotheek
14-11-2011
Nieuwste onderkomen kan slechts een derde van de collectie herbergen.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een petitie met 2013 handtekeningen gestuurd naar het Vlaamse Gemeenschapscollege, zo bericht De Standaard. De petitie is gericht tegen de vele verhuizingen van de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek (HOB).

De HOB verhuisde in november 2009 noodgedwongen naar de Prinsenstraat. Een jaar later volgde een verhuizing naar een honderd meter verderop gelegen tijdelijke locatie in de galerij van het Muntcentrum, in afwachting van de definitieve vestiging in Muntpunt.

Rudi DeCoster, secretaris ACV-Openbare Diensten in de krant: ‘We komen geen stap vooruit. Het is al de derde keer dat de bibliotheek moet verhuizen. Nu moet ze zelfs haar intrek nemen in een gebouw waar ze amper een derde van de boeken kan aanbieden. Er is ook geen mogelijkheid meer tot internet. De dienstverlening gaat er dus wel zwaar op achteruit.'

Ook de vakbonden tonen zich bezorgd. ‘Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel personeelsleden meegaan naar Muntpunt. Sinds 2005 werden geen bevorderingen of statutaire aanwervingen meer doorgevoerd, ondanks de mogelijkheden daartoe. We eisen snel duidelijkheid.'

Die duidelijkheid komt er wellicht als de beide partijen deze week rond de tafel gaan zitten. Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie