HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Minister Van Bijsterveldt opent Week van de Mediawijsheid
20-11-2011
Op vrijdag 18 november heeft minister Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op de Prinses Marijkeschool in Den Haag het startsein gegeven van de Week van de Mediawijsheid 2011.
De Week van de Mediawijsheid, die loopt van 21 tot en met 27 november, is een initiatief van Mediawijzer.net om meer aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid. Het thema dit jaar is media-opvoeding.

Tijdens deze editie staat MediaMasters2011 centraal, volgens Mediawijzer.net 'een media-ervaring waarin kinderen van groep 7 een spannende opdracht krijgen. Gedurende een week moeten ze overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Ze leren media kritisch te bekijken, in te schatten wat de mogelijkheden zijn en de risico’s te herkennen. Een kritische blik en flink wat doorzettingsvermogen levert ze uiteindelijk de titel Mediamaster op. 40.000 Kinderen in Nederland gaan laten zien hoe mediawijs ze echt zijn,' aldus Mediawijzer.net.

Om scholen en ouders te ondersteunen bij hun mediawijsheid en media-opvoeding, organiseren ruim 300 bibliotheken tijdens de Week van de Mediawijsheid speciale activiteiten voor kinderen, ouders en docenten. Zo organiseert Bibliotheek Poortugaal een introductieles van het lespakket Diploma Veilig Internet voor leerlingen van groep 5-8, organiseren de bibliotheken van Roosendaal en Zevenbergen voor kinderen een avontuurlijke iPad-speurtocht en de Zeeuwse Bibliotheek organiseert een workshop voor kinderen en jongeren over games. Voor meer voorbeelden, zie de website van de Week van de Mediawijsheid.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie