HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kars Veling voorgedragen als nieuwe voorzitter VOB
22-11-2011
De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) meldt dat het bestuur Kars Veling voordraagt als nieuwe voorzitter van de vereniging per 1 januari 2012.
Zoals eerder gemeld neemt Erik Jurgens aan het eind van dit jaar afscheid als voorzitter van de VOB. De officiële voordacht van Kars Veling vindt plaats tijdens de Algemene Leden Vergadering van de VOB op 9 december.

De 63-jarige Veling was van 1991 tot 2002 lid van de Eerste Kamer, aanvankelijk voor het GPV, daarna als lid van de gecombineerde GPV/RPF-fractie. Na de volledige fusie van GPV en RPF tot ChristenUnie werd hij voor deze partij lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2002. Hij ging echter spoedig met ziekteverlof en verliet vervolgens de Tweede Kamer. Veling is verder werkzaam geweest als docent en rector bij verschillende scholen. Op 1 april 2011 werd hij directeur van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, een landelijke, niet-partijgebonden organisatie die burgers informeert over de democratische rechtsstaat en hen in staat stelt om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

Kars Veling wordt door de VOB geprezen vanwege zijn grote staat van dienst in zowel het onderwijs, de politiek als in het openbaar bestuur. Hij heeft een breed netwerk, onder andere gekoppeld aan zijn huidige functie als directeur van Prodemos / Huis der democratie, dat van grote waarde kan zijn voor de branche openbare bibliotheken, aldus de VOB.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie