HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Dedicon Amsterdam moet verhuizen en inkrimpen vanwege bezuinigingen
22-11-2011
Blindenbibliotheek Dedicon moet vanwege bezuinigingen weg uit het huidige pand in Amsterdam en van de 55 betaalde krachten worden er 25 ontslagen, zo meldt Het Parool.
'We moeten bezuinigen. De subsidies voor gehandicaptentoepassingen worden steeds minder,' zo wordt directeur Maarten Verboom geciteerd in Het Parool. 

Het huidige pand van Dedicon in het centrum van Amsterdam,  waar ruim vijftig jaar brailleboeken en gesproken schoolboeken werden gemaakt, is verkocht aan een projectontwikkelaar die er een kantoor wil vestigen. Op 1 januari moet Dedicon uit het pand vertrokken zijn.
Van de 55 betaalde krachten worden er 25 ontslagen. Twintig medewerkers verhuizen mee naar de Dedicon-vestigingen in Rijswijk of Grave, waar de productie van educatief materiaal voor blinden en slechtzienden wordt voortgezet, aldus Het Parool.

Op dit moment lezen per dag veertig vrijwilligers en professionele lezers voor in een van de acht studio's van Dedicon, waarmee ze per jaar zo'n 1750 educatieve boeken in gesproken vorm produceren, zo blijkt uit het uitgebreide artikel in Het Parool vandaag. Daarnaast produceert Dedicon nog eens 2000 titels in elektronische vorm, thuis te dowloaden en uit te printen met een brailleprinter. In de andere Dedicon-vestigingen, in Grave en Rijswijk, worden vooral romans ingesproken.

Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Marcel Baars
23-11-2011 11:26
en dan zijn er nog mensen die beweren dat dit kabinet goed is voor Nederland!
De afbraak wordt voortgezet; weet er by the way iemand wat onze bezuinigers zelf bezuinigen?
Insider
25-11-2011 20:12
Heeft niets met dit kabinet te maken.
Is het gevolg van een decennialange achteropgeraakt management en incapabel plus overtollig personeel.

Niet meer van deze tijd, het Dedicon van voor de reorganisatie.
Het is natuurlijk de vraag in hoeverre de nieuwe koppen in staat zullen zijn om een nieuwe koers te varen.
Waar inmiddels enkele managers aan de kant zijn gezet, blijken na enkele indrukken n.a.v. persoonlijke gesprekken de nieuwe managers weinig meer te bieden. Dubbel spijtig dus.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie