HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheekwerk Vogelenzang gered
28-11-2011
Gemeente wil bibliotheek plek in brede school geven.
De gemeenteraad van Bloemendaal heeft op 25 november ingestemd met het voorstel om de bibliotheekvoorziening in Vogelenzang te behouden, zo bericht Abradio.nl. Het zag ernaar uit de Bibliotheek Vogelenzang, een vestiging van de Bibliotheek Duinrand, met ingang van 1 januari 2012 wegens een teruglopend ledenbestand gesloten zou worden. De gemeente wil nu dat de bibliotheek deel gaat uitmaken van een te realiseren brede school.

Volgend jaar fuseren de twee basisscholen in Vogelenzang (de Graaf Florisschool en de Sint Jozefschool). De gemeente wil nog verder gaan en de gefuseerde basisscholen tot een brede school maken, waarin ook plaats is voor de bibliotheek. Nadat overeenkomst over deze plannen was bereikt besloot het bibliotheekbestuur dat de vestiging Vogelenzang tot augustus 2012 open blijft, waarna de kindercollectie een plek zal krijgen in het schoolgebouw.

Doordat de huisvestingskosten gedrukt worden, kan de Bibliotheek Duinrand de bibliotheekvoorziening in Vogelenzang veiligstellen. De gemeente Bloemendaal wil graag dat de kindercollectie op korte termijn wordt uitgebreid met een collectie voor middelbare scholieren en ouderen, zodat ook zij van de bibliotheek in Vogelenzang gebruik kunnen blijven maken. Volwassenen kunnen dan terecht bij de Bibliotheek Bennebroek.

Zie ook het eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie