HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Webdienst Historische Kranten sterk uitgebreid
28-11-2011
De KB heeft meer dan twintig krantentitels toegevoegd, waaronder het Nieuw Israelietisch Weekblad.
De Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft de webdienst Historische Kranten verder uitgebreid, het betreft een toename met een miljoen pagina’s, waardoor het er in totaal ruim drie miljoen werden. Er zijn momenteel 31 miljoen artikelen te doorzoeken in kranten uit de jaren 1618 tot 1995.

Meer dan twintig krantentitels tot aan het einde van de Franse tijd zijn in deze nieuwe release belangrijk uitgebreid. Voor het eerst zijn afleveringen opgenomen van het Nieuw Israelietisch Weekblad (NIW). In samenwerking met het Joods Historisch Museum en de UB Amsterdam zijn zesduizend afleveringen vanaf de oprichting in 1865 gedigitaliseerd. Dit onafhankelijke Joodse weekblad bestaat nog altijd. Behalve in de oorlogsjaren, toen het NIW een verschijningsverbod opgelegd kreeg, is het ononderbroken verschenen. Op termijn komen alle afleveringen van 1865 tot 1994 in de webdienst Historische Kranten beschikbaar.

De release van deze maand betreft de tweede aanvulling van dit jaar. Tot eind 2012 zullen geregeld nieuwe aanvullingen gedaan worden, totdat een totaal van ruim negen miljoen pagina’s bereikt is: een miljoen pagina’s meer dan aanvankelijk gepland was. Ruim dertig procent hiervan is al beschikbaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie