HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bezuinigingen Bibliotheek Eindhoven in 2012: minder arbeidsplaatsen en minder openingsuren
29-11-2011
Nu Bibliotheek Eindhoven de door de gemeente opgelegde bezuinigingen echt gaat doorvoeren wordt duidelijk dat de gevolgen zich opstapelen. Het publiek zal de bezuinigingen gaan merken, zo stelt de bibliotheek vandaag.
In 2012 moet de Bibliotheek Eindhoven een bezuiniging van 350.000 euro realiseren. Dit bedrag komt bovenop de bezuiniging van  400.000 euro in 2011. Uiteindelijk zal de organisatie in 2015 structureel 3 miljoen euro minder subsidie ontvangen.

De bibliotheek ziet zich hierdoor genoodzaakt tot pijnlijke maatregelen. Om de bezuinigingen in 2012 op te kunnen vangen, schrapt de Bibliotheek Eindhoven 18 arbeidsplaatsen. De bibliotheek probeert dit op te vangen door natuurlijk verloop, maar sluit gedwongen ontslagen niet uit. Als gevolg hiervan zullen de wijkfilialen op gezette tijden te maken krijgen met een eenmansbezetting en gaat de werkdruk onder de werknemers omhoog.
Ook wordt het mes gezet in de openingstijden van de wijkvestigingen. Zo komen de avondopenstellingen te vervallen en gaan ook de grotere wijkvestigingen op weekdagen pas om 14.00 uur open.
Bovendien gaat bibliotheekvestiging Herzenbroeken in Tongelre per 1 januari 2012 definitief dicht.

Deze maatregelen komen bovenop de maatregelen die de Bibliotheek Eindhoven in 2011 trof, onder andere het afstoten van cd’s en muziekdvd’s, het stoppen met het organiseren van activiteiten voor volwassenen en het afvloeien van medewerkers met tijdelijke contracten.

Omdat bovengenoemde maatregelen de geplande bezuiniging voor 2013 en verder niet dekken, zijn verdere ingrepen niet uitgesloten, zo stelt Bibliotheek Eindhoven. De bibliotheek werkt aan een visiedocument waarin de toekomst van de bibliotheek en de maatregelen die nodig zijn om de bezuinigingen het hoofd te bieden staan beschreven.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Marlinde Rooijens
13-1-2012 09:08
Waar moet dat naar toe met de ontwikkeling van jeugd en volwassenen, met de steeds krappere tijden en locaties. Zie het somber in, de kids maar de straat weer opsturen, meer overlast en niet meer blauw op straat?  Scholen en bedrijven en particulieren moeten opstaan voor onze rechten!!!!!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie