HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Papendrecht beperkt openingstijden
30-11-2011
Vanaf 1 januari wordt het aantal openingsuren met 16 procent teruggebracht, de formatie met 20 procent.
De Bibliotheek Papendrecht, een vestiging van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost, is vanaf 1 januari 2012 minder vaak open en de tarieven worden verhoogd, zo wordt bericht op Klaroen.nl. De maatregelen worden genomen als antwoord op de verlaging van de subsidie met tien procent, die de gemeente Papendrecht heeft opgelegd: de bezuinigingsmaatregel leidt tot een begrotingstekort van 66.500 euro

De bibliotheek zal per 1 januari nog 26 uur per week open zijn (momenteel is het 31 uur), een vermindering van ruim 16 procent. De formatie neemt met 30 uur af en de tarieven gaan per 1 januari 2012 omhoog. Op dinsdagochtend is de bibliotheek voortaan gesloten, ’s avonds sluit de bibliotheek een halfuur eerder en op zaterdag gaat men een halfuur later open.

Directeur Marijke van der Hoff: 'We kunnen niet anders dan bezuinigen op personeel. Samen met huisvesting is dit de grootste kostenpost. Daarom hebben we moeten besluiten de werkgelegenheid in de bibliotheek van Papendrecht met 30 uur te verminderen, wat bijna 20 procent is van de formatie. Gelukkig konden we gedwongen ontslagen voorkomen, maar wel is het zo dat een medewerker na een tijdelijk contract van drie jaar moet uitkijken naar ander werk buiten de bibliotheek.
(...) Verdere besparing op de collectie zou maken dat we onder de kwaliteitseisen van de bibliotheekbranche terecht komen en dat onze certificering in gevaar komt.'

Ook de vestigingen Gorinchem en Sliedrecht zijn vanaf 1 januari 2012 minder open. De vestigingen Portland en Poortugaal zijn al minder open. Daarnaast zijn de tarieven verhoogd met 10 procent en moet voor reserveringen binnen het netwerk vanaf 1 januari 1 euro per reservering worden betaald. Op de website van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost wordt uitgelegd wat de consequenties van de bezuinigingen zijn.

 Zie ook het bericht over de bezuinigingsmaatregelen in de Bibliotheek Gorinchem, eveneens een vestiging van het BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie