HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Oosterschelde vangt weggelopen leden
30-11-2011
Ledenwerfactie onder afhakers heeft succes.
Dankzij de ledenwerfactie die zij in oktober en november liet uitvoeren door telemarketingberdrijf Mapa Marketinglab heeft de Bibliotheek Oosterschelde er 108 nieuwe leden bij. Beter gezegd: 108 oude leden terug, want de werving geschiedde onder afhakers.

In een persbericht schrijft de bibliotheek: ‘In 2010 hebben wij goede resultaten geboekt met ledenwerving door telemarketing. Toen kregen wij er bijna 230 nieuwe leden met een basiskaart bij (42,50 euro). De ouders kregen 10 euro korting. De werving was gericht op ouders die zelf geen lid zijn maar waarvan het kind of de kinderen wel al lid waren.
In 2011 kozen wij voor een andere doelgroep. Namelijk de ex-leden die in 2011 en 2010 hun abonnement hadden opgezegd. De selectie was verder beperkt tot volwassenen vanaf 21 jaar tot 65 jaar, en betrof alleen ex-klanten met een basiskaart en sterkaart.
In totaal zijn er 108 afhakers opnieuw verwelkomd. 83 leden kozen ervoor om hun lidmaatschap via automatische incasso te betalen. 25 Leden ontvingen liever een brief met daarin de informatie hoe zij het abonnementsgeld kunnen overboeken. Met de score van bijna 20% zijn wij erg tevreden.’

De Bibliotheek Oosterschelde houdt jaarlijks een marketingactie om leden te werven.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Thea de Groot-Roos
1-12-2011 11:12
Goede actie. Bibliotheek Rotterdam zal iets dergelijks moeten ondernemen in de nabije toekomst om leegloop te voorkomen. Zo'n basisabonnement is trouwens ook een goed idee want in veel gezinnen zijn alleen de kinderen (gratis) lid en nemen zij (gratis) boeken mee voor de ouders. Minimaal een basisabonnement per gezin voorkomt dat want met het sluiten van de vestigingen zijn het vooral de betalende abonnees die we gaan verliezen.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie