HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eerste Rotterdamse bibliotheekvestigingen sluiten hun deuren
03-12-2011
Gisteren en vandaag hebben de eerste drie vestigingen van Bibliotheek Rotterdam in het kader van eerder aangekondigde herstructureringsplannen hun deuren gesloten.
Het gaat om de vestigingen in Blijdorp, Kralingen/Crooswijk en Zuidwijk. De sluitingen vinden plaats in het kader van het in september door de gemeenteraad aangenomen reorganisatieplan, dat onder andere inhoudt dat het aantal vestigingen wordt teruggebracht van 24 wijkvestigingen nu naar 6 grote bibliotheekvestigingen in 2020.

De reorganisatie is noodzakelijk vanwege teruglopende bezoekersaantallen, veranderende wensen van de bezoekers en een korting op de subsidie van de gemeente Rotterdam. De afgelopen vijf jaar zijn de bezoekersaantallen van de wijkbibliotheken gemiddeld met 24 procent afgenomen, aldus RTV Rijnmond.

In het voorjaar van 2012 sluiten de volgende vier wijkvestigingen: Beverwaard, Feijenoord, Bloemhof en IJsselmonde. De eerste grote bibliotheekvestiging zal vervolgens in het eerste kwartaal van 2012 openen in IJsselmonde.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Nel Wagner
29-12-2011 20:59
Hoe jammer en spijtig het is dat de vraag in dit rijke land naar bibliotheekboeken kennelijk afneemt   en men onvoldoende waardeert wat men heeft vraag ik toch aandacht voor de kinderen uit het binnenland in Suriname. Die hebben nauwelijks kans op een redelijk bestaan. Als er bibliotheek inrichting, kindertafeltjes en stoeltjes, boekenkastjes, kaartsystemen, kasten over zijn dan kunt u in ieder geval de kinderen uit Bigi Poika en hun ouders heel gelukkig maken.Laat het ons weten.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie