HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek op het station loopt als een trein
09-12-2011
Aantal betalende leden gestegen tot meer dan vijfhonderd.
In augustus werd onder grote belangstelling van pers en publiek in Haarlem de Bibliotheek op het station ten doop gehouden. ProBiblio meldt dat in de eerste vier maanden vijfhonderd mensen zich als lid hebben ingeschreven. De Bibliotheek op het station richt zich op forenzen en is tijdens de spitstijden geopend. De bibliotheek is helemaal toegerust op treinreizigers, heeft een zeer actuele collectie en is ingericht op snelle service. Het aantal bezoekers overtreft de verwachtingen: tot nu toe hebben bijna 15.000 mensen de bibliotheek bezocht.

De eerste Bibliotheek op het station is gevestigd in het voormalige telegraafkantoor op het middenperron van station Haarlem. De stationsbibliotheek heeft een eigen comfortabele wachtruimte, waar reizigers een krant of tijdschrift kunnen lezen. Ook is er draadloos internet en tonen schermen het laatste nieuws. De stationsbibliotheek is elke werkdag open van 7.00 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur.

De bibliotheek op station Haarlem is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ProBiblio, de Bibliotheek Haarlem en omstreken en NS. De Provincie Noord- Holland heeft een substantiële subsidie verleend. NS heeft meegedacht over de formule en samen met ProBiblio onderzoek gedaan naar de leesbehoefte van treinreizigers, waaruit bleek dat maar liefst 75 procent van de treinreizigers meestal iets te lezen bij zich heeft in de trein.

Zie ook de eerdere nieuwsberichten over de Bibliotheek op het station: hier, hier, hier en hier.

De Bibliotheek op het station behoorde dit jaar tot de drie genomineerden voor de verkiezing Beste Bibliotheekproject 2011. Voor achtergrondinformatie, zie hier.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie