HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zeeuwse Bibliotheek snijdt fors in collectie
14-12-2011
De Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg moet door de opgelegde bezuinigingen het mes zetten in de collectie, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)
De provinciale subsidie voor de Zeeuwse Bibliotheek zal tot en met 2014 elk jaar met drie ton (ongeveer 20%) worden gekort en een van de gevolgen daarvan zal zijn dat de collectie met 35 procent zal inkrimpen. Voor het komende jaar hebben directeur Ton Brandenbarg en plaatsvervangend directeur Marlies Jongejan al heel wat abonnementen op vakbladen en periodieken opgezegd en er worden minder boeken aangekocht.

'Als gevolg daarvan zullen we straks lang niet meer alles in huis hebben en zullen klanten moeten uitwijken naar bibliotheken buiten Zeeland of lang moeten wachten omdat wij het materiaal moeten lenen van collega-instellingen,' zo wordt Jongejan geciteerd in de PZC.
De bezuinigingen zullen geen gevolgen hebben voor de openingstijden. Wel voor het personeel. Vacatures worden alleen nog opgevuld door interne verschuivingen.

Eerder berichtten we reeds dat de provincie vanwege de bezuinigingen ook heeft aangestuurd op een fusie van de Zeeuwse Bibliotheek met Scoop, Zeeuws instituut voor sociale en culturele ontwikkeling. Het is de bedoeling dat beide instellingen halverwege volgend jaar onder één dak zitten. De twee organisaties willen kennis en onderzoek koppelen aan publieksactiviteiten. Daarbij kiest men volgens directeur Dick van den Bout van Scoop voor 'onderwerpen die er toe doen': leefbaarheid, bevolkingsontwikkeling, water, energie en duurzaamheid', aldus PZC.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie